Tedavi Sayfası

Çarpıntı

Kalp Çarpıntısı

Çarpıntı masum olabildiği kadar vücut için tehlikenin bir işareti de olabilmektedir. Bir olay veya kişi karşısında kalbinizin normalden hızlı atması olağandır. Fakat bu durumun süreklilik kazanması ve çarpıntı boyutunun artıyor olması dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çarpıntıların çok sık gerçekleşiyor olması kişinin korkmasına neden olabilmektedir. Çarpıntıya sebep olan etmenler arasında kalp rahatsızlıkları yer almaktadır. Çarpıntı süreklilik kazandıysa, belli belirsiz zamanlarda kendisini gösteriyorsa ve beraberinde yorgunluk, baygınlık hisleri varsa kalp rahatsızlıklarından şüphelenilebilir. Bu gibi durumlarda kesinlikle vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız. Kişi çarpıntının süreklilik kazandığında bir sorun olacağını ve her çarpıntının kalp sorununun işareti olmadığını bilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler ışığında günlük yaşamın paniksiz geçmesi muhtemeldir. Çarpıntı sebepleri arasında kafeinli içeceklerin tüketimi ve sigara kullanımı da yer almaktadır.
Tüm bu maddelerin haricinde kişinin yaşam şartlarının da çarpıntıya neden olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Yoğun ve stresli iş yaşantısı, şehir hayatının getirdiği zorluklar kişinin çarpıntı yaşamasına neden olmaktadır. Çarpıntı normalden düzeyden kişiyi rahatsız edecek bir düzeye ulaştığında öncelik olarak sebebinin ortaya konulması çarpıntının önüne geçilebilmesi açısından son derece önemlidir. Çarpıntının sebepleri arasında fazla kilolar nedeniyle oluşan şişmanlığın da yer aldığı unutulmamalıdır. Çarpıntının nedenleri araştırılırken fazla kiloların neden olup olmadığı da kontrol edilmelidir.

çarpıntı
Çarpıntı Atakları
Çarpıntılar bazı durumlarda ataklar halinde ortaya çıkmaktadır. Bu atakların ne zaman ortaya çıkacağı kestirilemediği için kişiye zor anlar yaşatabilmektedir. Bu atakların rahat geçirebilmesi için hastanın yapabilecekleri şeyler vardır. Fakat ataklar geçtikten sonra sorunun temellerine inip çözüme ulaştırabilmek için mutlaka uzman kontrolüne ihtiyaç vardır. Atak esnasında çok güçlü ve derin nefes alınımı kişinin biraz olsun rahatlamasına neden olacaktır. Çarpıntının etkisinin azaltılması için yaklaşık 30 saniye kadar burun ve kulaklarınızı kapatarak üfleme işlemi gerçekleştirin. Ikınma pozisyonu almak da çarpıntı ataklarının giderilmesi açısından avantaj sağlayacaktır. Çok soğuk veya buzlu bir içecek içilmesi de sakinleşmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca ellerin soğuk bir suda bekletilmesi atak sürecinin daha hızlı geçmesine yardımcı olacaktır.

Etiketler: , , , ,

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.