Tedavi Sayfası

Göz Sulanması

Gözün zararlı dış etmenlerden korunması ve gözün berraklığının, kayganlığının sağlanması için gözyaşına ihtiyacı vardır. Çeşitli görevleri olan gözyaşı göz tarafından üretilmektedir. Gözyaşlarının ihtiyaçtan az üretilmesi durumunda göz kuruluğu meydana gelirken göz kapaklarından taşacak kadar fazla üretilmesinde ise göz sulanması meydana gelmektedir.

Göz Sulanması Nedenleri

Her ne kadar savunma mekanizması güçlü olsa da bazen göze yabancı maddeler kaçabilmektedir. Göze kaçan yabancı cisimler göz sulanmasının başlıca sebepleri arasında sayılabilmektedir. Gözlerde ve göz kapaklarında olan bozukluklar, nezle, gözlerdeki iltihaplanma, göz tansiyonundaki yükseklikler de göz sulanması nedenleri arasında sayılabilmektedir. Ayrıca gözyaşı kanallarının ilerlemesine imkan sağlayan gözyaşı kanallarında oluşan darlık ve tıkanıklık, korku, soğuk, sıcak ve heyecan göz sulanmasına neden olur.

göz sulanması

Göz Sulanmasının Belirtileri
Göz sulanmasının adından da anlaşılacağı gibi en genel belirtisi gözlerden taşan yaşlardır.

Göz Sulanması Tedavisi

Öncelikle gözde sulanmaya neyin neden olduğu tespit edilmelidir. Bunun için çeşitli testlerle iltihaplanma, yabancı cisim vs. olup olmadığı tespit edilir. Ayrıca, gözyaşı kanallarında tıkanıklık olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Özellikle bebeklerde glokom (göz tansiyonu yüksekliği) ve gözyaşı kanallarının tıkanıklığından kaynaklanan göz sulanması sık görülür. Bebeklerde göz sulanması gözyaşı kanallarının tıkanıklığından kaynaklanıyorsa genelde 1 yaşına kadar kanallar kendiliğinden açılır. Eğer açılmazsa kanal tedavisi uygulanabilir. Daha ileri yaşlarda ve yetişkinlerde genellikle ameliyat tercih edilmektedir.

Göz sulanmasının nedenleri çeşitli olduğundan kesin teşhis ve tedavi için bir doktora başvurmak gerekir.

Etiketler: , , , ,

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.