Tedavi Sayfası

Miyop

 Miyop Kusurunun Şikayeti ve Bulguları

Miyopların geneli uzaktaki nesneleri görmekte zorlanmakta veya bulanık olarak görmektedir. Yakın çalışması gerektiği durumlarda zorlanmayan miyoplar uzaktaki bir yazıyı okuyabilmek, nesneyi görebilmek için yakınlaşmak zorunda kalırlar. Miyop kusurunun kalıtımsal olabileceği düşünülmektedir. Miyop, genellikle 8 – 10 yaşları aralığında ortaya çıkmaktadır. Miyop kusuru vücut gelişimi devam ettikçe farklı oranlarda artış gösterebilir. Vücut gelişiminin tamamlandığı yaştan sonra artış tamamen durabileceği gibi yavaş ilerlemeye de devam edebilir.

miyop tedavisi

Miyop Kusurunun Nedenleri

Gözün önden arkaya doğru standart bir uzunluğu vardır. Bu uzunluğun normalden daha fazla olduğu durumlarda ve korneanın veya merceğin ışığı kırma gücünün normal seviyeden yüksek olduğu durumlarda miyop kusuru ortaya çıkmaktadır. Miyop kusurunun gözleri çok yormakla kesinlikle alakası yoktur. Bu kusurda retinada oluşması gereken görüntü retinada oluşmayacak, retinanın önünde oluşacaktır. Miyop kusuru genel hastalıklara veya çeşitli göz hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Farklı hastalıkların varlığının ortaya çıkarabilmesi veya doğru teşhisin yapılabilmesi için gözlerin belirli aralıklarla muayenesinin göz doktorları tarafından yapılması gerekmektedir. Miyop teşhisi muayene sonucunda rahatlıkla konulabilmektedir.

Miyop Tedavi Seçenekleri

Miyop kusurunun tedavisinde hala yaygın olarak gözlük kullanımı tercih edilmektedir. Son günlerde gözlük kullanımının yanı sıra kontakt lens kullanım oranlarında da artışlar gözlenmiştir. Bunların tedavi edici bir özelliğinin olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Bunun yanında miyop kusurunun ilerlemesine de herhangi bir etkileri yoktur. Bunların haricinde miyop kusurunun tedavisinde refraktif cerrahi yöntemlerinden de faydalanılmaktadır. Bu yöntemler arasında lazer cerrahisi, göz içine sabit lens takılması, şeffaf mercek değişimi ve kornea içine sabit duracak kontakt lens takılması yer almaktadır. Miyop kusurunun tedavisinde izlenecek yöntem hastanın durumuna ve yaşına göre uzman kontrolünde belirlenecektir.

Etiketler: , , ,

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.