Tedavi Sayfası

Ağız Kokusu

Ağız kokusu; zaman zaman çoğu kişinin yaşadığı, bir çok sebebi bağlı olabilen, sosyal hayatı olumsuz etkileyen bir şikâyettir. Kimi kişiler ağız kokusunun farkındadırlar ve gerekli tedavi yollarını ararken, kimi durumlarda kişi ağız kokusunun olduğunun farkında olmaz ve doğal olarak farkında olmadan sosyal çevre içinde zor duruma düşer.

Ağız Kokusu Sebepleri Nelerdir?

Ağız kokusu bir çok sebebe bağlı olarak gelişebilir. Diş ve diş eti hastalıklarına bağlı olarak gelişen ağız kokusu, en yaygın olan şikayetler arasındadır. Bademcik iltihapları ve bademciklerin üzerine yapışmış bakteri, yiyecek atıkları, geniz akıntısı, sinüzit, ağız içinde meydana gelen yaralar, akciğer hastalıkları, şeker hastalığı, mide hastalıkları, karaciğer hastalıkları, tükrük salgısının az olması gibi etkenler ağız kokusunun sebepleri arasında yer alır.

Ağız kokusunun tedavisi

Ağız kokusunun tedavisi için öncelikle altında yatan sebep ya da sebeplerin tespit edilmesi gerekir. Bunun için KBB uzmanları tarafından yapılan muayeneler gereklidir. Yapılan muayeneler sonucunda ağız kokusuna sebep olan faktör tespit edilir ve söz konusu faktörleri ortadan kaldıracak tedavi yöntemine geçilir. Çoğunlukla başarılı sonuçlar alınan ağız kokusu tedavisi, akabinde ağız kokusuna sebep olabilecek sorunların önüne geçilerek tekrar etmesi engellenebilir.

Ağız Kokusunu Engellemek İçin Yapılabilecekler Nelerdir?

Diş ve diş eti sağlığına önem vermek
Ağız içinde varsa protez ve köprüleri sık sık kontrol ettirmek.
Sakız çiğnemek.
Tarçın kullanmak.
Bol su içmek.
Şeker tüketimini azaltmak
Burnu tıkayarak uyumaktan kesinlikle kaçınmak.
Lokmaları iyice çiğnemek.
Diş ipi kullanmak.
Sigarayı bırakmak

Etiketler:

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.