Tedavi Sayfası

Bağırsak Solucanları-Parazitleri

Bağırsak solucanları ve parazitler, bedene dışarıdan girerek yaşam kalitesini düşürürler. Gerek bağırsak solucanları olsun, gerek parazitler olsun, her ne kadar ciddi hastalıklara sebep olmasa da kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiler.
Bağırsak solucanları, parazitler, vücuda kirli suların içilmesi, kirli sularla yıkanan meyvelerin, sebzelerin tüketilmesi, pişmeyen etlerin tüketilmesi, parazitlerin ve yumurtaların dökülmüş olduğu çarşaf ve havluların kullanılması gibi farklı yollarla bulaşır.
Parazitlerin, bağırsak solucanların ebatlarına göre kansızlık, bağırsak tıkanması, dalak büyümesi, deri döküntüleri gibi farklı hastalıklara sebep olabilir.
Bağırsa solucanları ve parazitler için, ilaç tedavileri mevcuttur. Ancak bu tür ilaçların karaciğeri yorması sebebi ile asla kendi başınıza doktor tavsiye etmeden, gidip alıp kullanmaya kalkmamalısınız. Zira solucan, parazit düşürmek veya tedavi amaçlı kullanılan bu tür ilaçların kullanım şekli ve süresi çok önemlidir. Karaciğere zarar vermemek için doktorun tavsiye ettiği süre ve dozajda kullanılması gerekir.
Bağırsak solucanları, parazitleri belirtileri ise makatta kaşıntı ile kendini belli eder. Kişi makatı kaşıdığında tırnak aralarına kaçan solucan parazit yumurtaları, herhangi bir şey yerken parmakların ağza götürülmesi ile vücuda tekrar girer.

Bağırsak Solucanları-Parazitleri

Bu sebeple tırnak uzatamayıp, el ve tırnak temizliğine çok dikkat etmek gerekir. İç Çanlaşırların kaynar sular ile yıkatılması, el yıkanırken mutlaka sabun ve sıcak su kullanılması gerekir. Askarisler olarak bilinen tehlikeli bağırsak solucanları bağırsak zarını delerek kana karışıp, kan dolaşımı ile akciğerlere kadar gelip iltihaba sebep olabilirler. Safra kesesine ulaşırlarsa sarılığa sebep olabilirler. Hatta bazen yumurtalar birleşip, bağırsak tıkanmasına bile sebep olabilirler.
Bağırsak solucanları ve parazitlerin tedavisi için bütün aile bireylerinin tedaviye katılması gerekir. Bunların yanında tenya varlığında ise kişi, sürekli karın ağrısı, baş dönmesi, kusma, sürekli açlık hissi gibi daha ağır şikayetlerde bulunur. Çengelli kurtlar ise kişinin kanını emerek beslendiği için kişiyi kansız bırakır.
Bu sebeple bağırsak solucanları, parazitler kesinlikle önemsenmeli ve tedavi yoluna gidildiği gibi, tekrar oluşmaması içinde çiğ etten, yıkanmayan ç.iğ besinleri tüketmekten uzak durulmalı, el ve tırnak temizliğine, iç çamaşırların temizliğine önem verilmelidir.

Etiketler:

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.