Tedavi Sayfası

Hiperaktivite

Hiperaktivite, dikkat eksikliği olarak da ifade edilen, çocuklarda genelde 3-4 yaşlarında kendini belli eden, sürekli hareket halinde olma, aşırı yaramaz, algılama ve dikkatini toplama eksiliği gibi şikayetlerin belirdiği durumdur.
Önceki yıllarda hiperaktivitenin bir sorun olduğu bilinmediğinden, çocukların tedavi edilme şansı pek mümkün olmuyordu. Tam aksine hiperaktiv çocuklar için ,yaramaz çocuk çok akıllı olur veya enerji dolu bir çocuk olarak görülerek tedavi edilme safhasından uzaklaşılmış oluyordu. Günümüzde ise hiperaktivitenin bir sorun olduğu kabul edilmiş durumda ve böylece küçük yaşlarda fark edilir fark edilmez, tedavi yoluna gidilmektedir.
Çocuklarda dikkat eksikliği vakalarında, çocuk uzun müddet dikkatlerini toplayamamaktadırlar. Dikkatini toplaması gereken işlerden uzak durmaya çalışırlar. Başlamış oldukları işleri çoğu zaman bitiremezler. Günlük, önemsiz işleri unutabilirler.

Hiperaktivite

Bir işi bitirmeden diğer işe geçerler ve çoğu zaman dağınık iş yaparlar. Çok belirgin bir hareketlilik halleri vardır. Sürekli olarak yerlerinde duramayan, kıpır kıpır halleri, huzursuz tavırları dikkat çeker. Hiperaktiv çocuk, arkadaş grubu içersinde uyumsuz tavırları, kurallara uymayan halleri ile dikkat çeker. Dikkat eksikliği sebebi ile derslerinde başarısız olurlar. Tedavi edilmemesi halinde de başarısız bir okul hayatı, uyumsuz tavırları sebebi ile başarısız bir sosyal hayat ve arkadaş ortamı, aile ile devamlı sorun yaşayan bir ruh hali gibi sonuçlarla karşılaşılır. Bu sebeple küçük yaştaki çocuklarda hiperaktivite belirtileri görüldüğü andan itibaren, uzmanlara başvurularak tedavi yoluna gidilmelidir. Hiperaktivite tedavisi için kullanılan ilaç tedavi yöntemi oldukça başarılı sonuçlara ulaştırabilir. Bunun yanında pedagojik eğitim ile de hiperaktivite tedavisinde olumlu sonuçlar alınabilir. Aileler genelde ilaç tedavisine ön yargı ile yaklaşsalar da doğru tanı ve doğru tedavi ile hiperaktivitenin bir sorun olmaktan çıkması ile sonuçtan memnun kalırlar.

Etiketler:

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.